We love you Koster Eko-tours

Från och med mitten av augusti kommer vi att köra guidade turer i Kosterhavets nationalpark med ett exemplar av världens första flygande elbåt, svenska Candela Seven. Det här blir den första flygande elbåten i kommersiell trafik i Sverige.

Priser och bokning släpps fredagen 10 juli. Premiärturen kommer att auktioneras ut. Vid frågor kontakta oss gärna via kontaktuppgifterna längst ner på sidan.

Candela Seven

Candela Seven är världens första elektriska bärplansbåt och världens första elbåt med fart och räckvidd som en fossildriven båt. Under vattnet fungerar båten ungefär som ett flygplan. Under skrovet sitter en vinge som vid 17 knops fart ger tillräckligt med lyftkraft för att Seven ska sväva ovanför ytan. Friktionen minskar, vilket ger den goda räckvidden. Andra fördelar är minimalt buller och mjuk gång i sjön.

Precis som ett modernt stridsflygplan är Candela Seven instabil och styrs med datorkraft och sensorer. Två ultraljudssensorer i förskeppet mäter våghöjden framför båten, vilket hjälper datorerna ombord att ställa in bärplansvingen för att hålla flyghöjden och gå optimalt genom vågorna. Bärplanet rörs 100 gånger per sekund och kan skevas för att likt ett flygplan kunna luta i svängarna. Resultatet är en båt som flyger mycket mjukt över medelstora vågor, utan stötar eller buller.

Skrovet är i kolfiber och väger endast 90 kilo.

Candela Seven har utvecklats och byggs på Lidingö av ett internationellt ingenjörsteam bestående av 35 personer. Grundare och huvudägare är ingenjören Gustav Hasselskog.

https://candelaspeedboat.com/

#kosterhavetsekobod 

Tel: +46 (0)736 794056 |

 

© 2020-2021 by Kosterhavets Ekobod AB. Design by www.disruptsynergies.com